RESPONSABIL PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL GDPR - DPO

Cod COR - 242231
Tip program - curs de specializare
Durată curs - 180 ore

Participand la acest curs, vei invata ce presupune modul de gestiune si prelucrare a datelor personale ale angajatilor.

CUI SE ADRESEAZĂ CURSUL
Firmelor private si institutiilor publice a caror activitate principala consta in operatiuni de prelucrare a datelor care necesită o monitorizare periodică și sistematică pe scară largă a persoanelor vizate, precum și companiilor care prelucrează categorii speciale de date, vor fi obligate să angajeze un responsabil cu protecția datelor personale.

OFERTĂ FURNIZARE CURS
Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.

CE PRESUPUNE PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL?
Cu toate ca auzim de ceva timp despre protectia datelor cu caracter personal cu siguranta exista persoane care nu stiu ce implica aceste cuvinte si care este rolul lor in societatea in care traim. Pentru inceput trebuie sa stim care sunt datele cu caracter personal. [Continua sa citesti...]
- Aceste date se refera la informatii despre o persoana, indiferent ca este vorba despre informatii personale sau profesionale, informatii pe baza carora poate fi identificata persoana respectiva.
- Pentru ca in ultima perioada au fost destul de multe scandaluri legate de utilizarea ilegala a datelor cu caracter personal, s-a aprobat la nivelul Uniunii Europe o lege prin care institutiile care utilizeaza date cu caracter personal trebuie sa aiba un responsabil pentru protectia datelor cu caracter personal astfel incat aceste date sa nu mai poate fi utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost stocate.
- Si tara noastra s-a conformat acestei legi motiv pentru care am auzit si continuam sa auzim din ce in ce mai des despre GDPR. Cu toate ca aceasta lege a intrat de curand in vigoare, efectele acestei legi deja se vad foarte bine, din ce in ce mai multe institutii numind un responsabil pentru protectia datelor cu caracter personal.
- Pentru ca aceasta persoana sa fie si calificata in acest sens, firmele care se ocupa cu calificarea fortei de munca au introdus in oferta lor cursuri de calificare pentru responsabil protectia datelor cu caracter personal.
- Prin absolvirea acestui curs persoanele absolvente vor invata cum sa gestioneze cat mai bine situatia de la locul de munca astfel incat datele personale stocate de catre institutie sa fie in deplina siguranta si sa nu poate fi utilizate in scopuri ilegale.
- Desi pare un domeniu de activitate destul de simplu, protectia datelor cu caracter personal este un domeniu de activitate destul de greu de gestionat, acest lucru datorandu-se faptului ca este un domeniu in care lucrezi cu date confidentiale.
- Avand in vedere acest lucru responsabilul pentru protectia datelor cu caracter personal trebuie sa fie o persoana extrem de serioasa, rezistenta la stres, discreta si care stie ce inseamna pastrarea confidentialitatii. O parte dintre aceste lucruri vor fi invatate si la cursul pe care trebuie sa il faca o persoana care isi doreste sa devina responsabil pentru protectia datelor cu caracter personal.
- Desi este o responsabilitate foarte mare acest loc de munca este pana la urma un loc de munca ca oricare altul.

ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE
- Copie Carte de identitate
- Copie Cerificat de naștere
- Copie Certificat de căsătorie/divorț (dacă este cazul)
- Copie diplomă de studii superioare (licență / master)

COMPETENȚE PROFESIONALE DOBÂNDITE ÎN URMĂ ABSOLVIRII
- Informarea organizației și a persoanelor vizate cu privire la drepturile și obligațiile lor în baza legislației privind protecția datelor cu caracter personal
- Informarea organizației și a persoanelor vizate cu privire la drepturile și obligațiile lor în baza legislației privind protecția datelor cu caracter personal
- Monitorizarea modalității în care organizația respectă legislația privind protecția datelor cu caracter personal și standardele specifice la care organizația a aderat;
- Asigurarea și gestionarea registrului de evidență al prelucrării datelor cu caracter personal;
- Emiterea de recomandări.

690.00Lei

+ 60 lei taxa de examen

Formular de înscriere la curs

Toate drepturile aparțin SPSU.RO
Strada Academiei nr.39-41, Sct.1, București - ROMÂNIA | Deschide harta